angst og uro

ANGST OG URO

SØVNPROBLEMER

URO VED ADHD

URO VED PTSD

29

angst og uro

SYMPTOMER

At føle sig ængstelig og nervøs er som udgangspunkt naturlige reaktioner. Det kan være kroppen og sindets måde at forberede sig på en situation, som man ved- eller har erfaring med at kunne udgøre en trussel. Oplever man angst over for situationer, som i andres øjne er ufarlige eller bliver angstreaktionerne ukontrollerbare, så kan der være tale om angst, som ikke kan betragtes som en sund psykisk reaktion eller forsvarsmekanisme.

Man kan have psykiske symptomer på angst som ængstelse, uro, søvnproblemer og angst kan virke handelingslammende. Man kan få fysiske reaktioner som høj puls, hjertebanken, kolde hænder og fødder, maveproblemer, muskelspændinger, spændinger over brystet, kvælningsfornemmelser, en følelse af uvirkelighed, svimmelhed og en angst for at dø.

HOS LÆGEN

Mange kontakter lægen pga. fysiske gener, som måske viser sig at skyldes angst. Lægen undersøger først og fremmest for årsager til de fysiske symptomer. Dernæst kan en henvisning til psykolog eller psykiater komme på tale evt. med behandling med angstdæmpende medicin.

SÅDAN HJÆLPER VI

Vi betragter både angst som en hormonel- og psykisk ubalance. Der er lavet nogle studier om progesterons virkning på angst. Der kan også ligge hormonelle forstyrrelser, som kan forværre angsten, i forbindelse med cyklus. Vi anbefaler altid en hormontest, for at afklare om der ligger en hormonel ubalance bag angsten. Derudover tilbyder vi naturmedicinsk behandling med urter og homøopati.

I klinikken på Frederiksberg kan du få stress- og traumebehandling med chromoterapi, myorefleksterapi, auricoloterapi og Nada v/ Stine Mathieu, som hjælper kroppen til at falde til ro, forløser kropslige reaktioner på angst, stress og uro og løser op for følelsesmæssige blokeringer.

I klinikken i Odense kan du få sindsrobehandlinger, auriculoterapi og battlefield øreakupunktur, som er udviklet til PTSD.

KOM HURTIGT I GANG

En behandling hos os starter altid med en hormontest.

Det kan tage lidt tid før man kan tage sin hormontest, da den skal tages på bestemt dag i cyklus, hvis du stadig menstruerer (læs mere om hormontesten).

Men allerede i dag kan du begynde at rydde op i dine hormoner.
Ryd op i fremmedøstrogener og tungmetaller
Spis dig til en bedre hormonbalance
Stress af og giv din hormonbalance ro.