Bioidentisk progesteron

Bioidentisk progesteron

Bioidentisk progesteron er ofte syntetisk fremstillet i et laboratorium, men dens molekylære opbygning er præcis den samme som det progesteron, kroppen selv producerer - altså biologisk identisk. Det er sådan NHT-uddannelsen definerer bioidentisk.

For os er det vigtigt, at hormoner er bioidentiske, så vi tilføjer et stof, som kroppen kender og udbedrer en mangel på samme måde, som hvis vi tilføjede c-vitamin, fordi kroppen manglede det. Man kan nemlig ikke få bivirkninger af et stof, som kroppen selv producerer, men man kan få symptomer på overdosering.

Derfor er det vigtigt, at man tager udgangspunkt i en hormontest, som bekræfter en mangel, før man går i gang med bioidentisk progesteron.

Progestin er ikke progesteron

Progesterin er syntetisk fremstillet hormon, hvor man har kopieret progesteron men har ændret den molekylære opbygning for at kunne tage patent på stoffet. Den creme som vi anbefaler er ren bioidentisk hormon, den kan man ikke tage patent på, da samme måde som man ikke kan tage patent på c-vitamin. Men når vi taler om hormoner, så skal der ikke så meget til for at forstyrre balancen. Progesteron er nemlig et hormon som kan omdannes til mange andre hormoner og har mange forskellige funktioner i kroppen. Hvis man designer et hormon der kun har til formål at hjælpe en kvinde med at blive gravid, så mangler hormonet den afbalancerende effekt, som kroppens eget progesteron har. Man har også kunne konstatere at progestin øger risiko for kræft. Studier i bioidentisk progesteron har derimod vist sig at forebygge kræft. Alligevel omtales progestin og progesteron som samme stof - men er der stor forskel.

Progesteronets funktioner

Progestesteron...